19
- July
2017
Posted By : kenrossfireplaces
Luft-Vatten och värmepumpar

De flesta luftkonditioneringar och värmepumpar som säljs i USA – däribland de flesta split system luftkonditioneringar och endokrina minisplits – är luft-luftvärmepumpar. Under vintern, dessa apparater utvinna värme från uteluften och leverera varm luft till ett hus genom ledningar eller små fan-coil enheter. Under sommaren, dessa apparater levererar kall luft till ett hus och dumpa oönskad värme till uteluften.

En annan typ av värmepump från Värmepumpar Stockholm,  har en luft-vatten värmepump och producerar varmvatten (eller kylt vatten).                                                                                    När det används för luftkonditionering, är en luft-vatten värmepump kallas ett kylaggregat. Nästan alla luftkonditioneringar kyla en luftström genom att blåsa luft förbi en kopparspiral. I ett konventionellt delat system luftkonditioneringen – kallas en DX (eller “direktexpansion”) systemet – fluiden i kopparspiral är ett köldmedium. I en kylare-baserat system är emellertid fluiden i kopparspiral vatten (eller i vissa fall, en lösning av vatten och frostskyddsmedel).

När det används för uppvärmning, fyller en luft-vattenvärmepump rollen vanligen innehas av en värmepanna, det kräver ett vattenburet system (vattenbaserat) distribution. Värmepumpen gör varmvatten; varmvatten kan pumpas genom fin-tube Baseboard enheter, i våningen PEX-rör, eller en fläkt aggregatet. (Ett system med en sådan fläkt-coil enhet kallas en hydro-luftsystemet.) Fläkten-coil-enheten kan vara en liten väggmonterad enhet som ser ut som inomhusenheten av en ENDOKRIN mini split systemet, eller det kan vara en stor fan-coil-enheten är ansluten till ett konventionellt kanalsystem forcerad luft.

Vattenburna system har plus och minus

Den främsta anledningen till att amerikanska hem brukar använda kanaler för att fördela värmen är att de flesta amerikaner kräver luftkonditionering. I klimat där luftkonditioneringen inte krävs – till exempel i norra Europa – uppvärmningssystem är vanligtvis pump snarare än kanaliserade.

De flesta mekaniska ingenjörer från Värmepumpar Stockholm älskar vattenburna värmesystem, av flera skäl.                                                                                                                          För en, kan liten diameter vattenledningar överföra värme mer effektivt än kanaler med liten diameter. (Per massa, har vatten fyra gånger värmekapacitet luft av volym, har vatten en 3500-till-en fördel gentemot luft..) Dessutom är vattenledningar installeras vanligtvis till en högre standard än kanaler – vilket innebär att till skillnad från ledningar, vatten rör vanligtvis inte läcker. Slutligen, de cirkulationspumpar från Värmepumpar Stockholm som används i vattenburna distributionssystem kräver oftast mindre energi än fläktar används i forcerad luft distributionssystem.

Även om vattenburna värmefördelningssystem har en viss elegans, de har också en akilleshäl: de är dyra.

ENDOKRIN mini split luft-luftvärmepumpar är mycket effektiva, de är inte perfekt. Problem med dessa system har vanligtvis att göra med jämn värmefördelning (eller jämn kylning). Dessa problem uppstår från det faktum att ett välisolerat hem vanligtvis kan värmas och kylas med bara en eller två endokrina minisplits. Om du behöver två små splits, brukar sätta dig in i vardagsrummet och en i övervåningen korridoren; vilket innebär att de flesta rum inte har något utrymme värme eller kyla. Om sovrummet dörrar vistelse stängt hela dagen, kan sovrummen vara kallt på vintern eller varm under sommaren.

I teorin kan en luft-vatten värmepump lösa problemet fördelningen. Med ett vattenburet distributionssystem som finns att se på  kan varje sovrum förses med  Baseboard enheter, panelradiatorer, eller i våningen PEX-rör. Det är vettigt, med undantag för två problem: (1) som nämnts tidigare, vattenburna distributionssystem är dyra, och (2) du fortfarande behöver en lösning för luftkonditionering. (Även om vattenburna kylsystem finns, konstruktörer av sådana system måste komma upp med en plan för att förhindra kondens, pölar och droppar.)

HEM

 

Category:

Leave a Reply